Csodálatos őszi recept: Az almás-fahéjas süti

Ma egy remek, igazi őszi finomság, az almás-fahéjas sütemény receptjét mutatjuk be.

Ha van valami, ami tökéletesen passzol az őszi hangulathoz, az az almás-fahéjas sütemény. Most meg is mutatjuk ennek a receptjét, és természetesen az elkészítési módját is.

Almás-fahéjas sütemény

Hozzávalók:

  • 2 nagy alma (lehet Granny Smith vagy más savanykás fajta)
  • 200 g liszt
  • 150 g cukor (fehér vagy barna)
  • 100 ml napraforgóolaj (vagy olvasztott vaj)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 50 g durvára vágott dió vagy pekándió (opcionális)
  • Porcukor a szóráshoz (opcionális)

Almás-fahéjas sütemény

Elkészítés:

  • Előmelegítés és előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 20×20 cm-es tepsit, vagy béleld ki sütőpapírral.
  • Az almák előkészítése: Hámozd meg az almákat, majd vágd őket apró kockákra. Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet csepegtethetsz rájuk, hogy ne barnuljanak meg.
  • A tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
  • A tészta összeállítása: Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd óvatosan keverd bele az almát és a diót, ha használod.
  • Sütés: Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, egyenletesen oszd el. Süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
  • Díszítés és tálalás: Hagyd teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral. Vágd kockákra és tálald!

Ez az almás-fahéjas sütemény finom, puha és illatos, tökéletes egy őszi délutáni desszertnek

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?