Ma egy remek, igazi őszi finomság, az almás-fahéjas sütemény receptjét mutatjuk be.
Ha van valami, ami tökéletesen passzol az őszi hangulathoz, az az almás-fahéjas sütemény. Most meg is mutatjuk ennek a receptjét, és természetesen az elkészítési módját is.
Almás-fahéjas sütemény
Hozzávalók:
- 2 nagy alma (lehet Granny Smith vagy más savanykás fajta)
- 200 g liszt
- 150 g cukor (fehér vagy barna)
- 100 ml napraforgóolaj (vagy olvasztott vaj)
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
A tetejére:
- 50 g durvára vágott dió vagy pekándió (opcionális)
- Porcukor a szóráshoz (opcionális)
Elkészítés:
- Előmelegítés és előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 20×20 cm-es tepsit, vagy béleld ki sütőpapírral.
- Az almák előkészítése: Hámozd meg az almákat, majd vágd őket apró kockákra. Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet csepegtethetsz rájuk, hogy ne barnuljanak meg.
- A tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
- A tészta összeállítása: Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd óvatosan keverd bele az almát és a diót, ha használod.
- Sütés: Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, egyenletesen oszd el. Süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
- Díszítés és tálalás: Hagyd teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral. Vágd kockákra és tálald!
Ez az almás-fahéjas sütemény finom, puha és illatos, tökéletes egy őszi délutáni desszertnek