Új wellness őrület: idegnyugtató tehénölelgetés 300 dollárért az USA-ban

tehén wellness

Új wellness szolgáltatás hódít az USA-ban: a stresszoldó tehénölelgetés hatása állítólag a jógáéval vetekszik. 

A legújabb wellness őrület ötlete nem a tengerentúlon fogant meg, hanem Svájcban, ahol a bocik ölelgetésével űzik el a stresszt a rohanó hétköznapokból. A “koeknuffelennek” hívott szolgáltatás már az USA-ban is terjed, ahol 300 dollárba kerül 90 perc. (A tehénölelgetés szerintünk jóval olcsóbb foglalatosság, ha a szomszéd bácsit kérjük meg erre.)

Természetesen a tehenek lelki egészségét is számon tartják, így csak napi kétszer 90 percig lehet őket ölelgetni, és egyszerre csupán 4 fő.

tehénölelgetés
Forrás: DR

Az már régóta közismert tény, hogy az állatok közelsége pozitív irányba befolyásolja a mentális állapotot, például azért, mert a simogatással endorfin termelődik a szervezetünkben, amely csökkenti a fájdalmat és kellemes érzést kelt bennünk.

Ez azonban nem mindenki szerint jó ötlet: Mario Becker állatviselkedési terapeuta szerint a tehenek nem igazán alkalmasak a mindennapos ölelgetésre, s bár igaz, hogy békés állatok, akik szeretik az emberek közelségét, a „gyömöszölésre” már közel nincs igényük. Állítása szerint ki lehet képezni a teheneket az ölelgetésre, ám nem árt, ha óvatosak vagyunk velük, és mielőtt nekiugranánk, mindenképpen nyerjük el a boci bizalmát.

Az állatos stresszoldó programok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, az elmúlt években például olyan jogáról is lehetett hallani, ahol macskákkal, kecskékkel, sőt kígyókkal egészítik ki az edzést.
Cicás jóga Forrás: 425 Magazine

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét