Érkezik az RHCP 12. lemeze

RHCP unlimited love

2022. április 1-jén érkezik a korszakalkotó kaliforniai csapat, azaz a Red Hot Chili Peppers rég várt tizenkettedik lemezével. Az ’Unlimited Love’ négy egyéni lélek egyesült szellemét képviseli – köztük a nagy visszatérővel és világszínvonalú gitárossal, John Frusciante-val –, akik még mindig félelem nélkül kutatják örök barátságuk és zenei egységük jövőjét.

A tagok elmondása szerint egy igazi szerelemprojekt gyümölcse az album, amit több hónapnyi határtalan alkotás előzött meg.

Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, elárult néhány kulisszatitkot: „Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny „Guitar” Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi.”

Az ’Unlimited Love’ producere pedig szintén egy rég látott név, Rick Rubin, aki többek közt a világsikert hozó ’Stadium Arcadium’ folyamataiban is részt vett

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét