Új Falco deluxe lemezek érkeznek

falco

Falco születésének 65. évfordulója alkalmából két korábbi lemezének (’Wiener Blut’ (1988) és ’Data De Groove’ (1990)) deluxe változata kerül a boltok polcaira 2022. április 1-jén.

falco wiener blut

A nyolcvanas-kilencvenes évek osztrák popikonjának ötödik stúdióalbuma volt a ’Wiener Blut’. Az eredeti 11 zeneszám mellett ezúttal fenomenális remixek is helyet kaptak a deluxe kiadványon. Például a “Do It Again” és a „Satellite to Satellite” mixei, amelyek először jelennek meg CD-n. További különlegesség, hogy a Brigitte Nielsen dán színésznővel rögzített „Body Next to Body” többféle verzióban is felcsendül.

falco Data de groove

A ’Data de Groove’ lemeznél Falco visszatért a jól bevált módszerhez: míg a dalszövegeket ő maga írta, addig a zeneszerzést Robert Pongerre bízta (neki köszönheti az első nagy slágerét, a „Der Komissar”-t is). A feljavított hangzású és kibővített korongon szerepel az akkoriban készült összes mix, ezenkívül négy dal („Data De Groove”, „Charisma Kommando”, „Neo Nothing-Post Of All”, „Tanja P. Nicht Cindy C”) teljes hosszúságú verziója is. A kiadvány szakmai körökben összetettnek és intellektuálisnak számít, sok rajongó szerint az egyik leghitelesebb Falco-mű.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét