Szülinapos a Gyermekvasút

gyermekvasút

Április 9-én ünnepli 74. születésnapját a budapesti Gyermekvasút. A kisvasúti nap alkalmából a hűvösvölgyi járműtelepen és az állomás alatti fogadóparkban színes programokkal várják a családokat. A rendezvény miatt Budapestre utazók számára a MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról. 

A Gyermekvasút vonalát 1948. április 11-én kezdték el építeni a Széchenyi-hegyen, erre emlékeznek meg minden évben április második szombatján a kisvasúti nap keretében. A szombati rendezvényen 10-16 óráig várják az érdeklődőket a Gyermekvasút hűvösvölgyi járműtelepén. A nyílt napra ellátogató gyerekek nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban, a szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisvasúti mozdonyok és kocsik lakóhelyéül szolgáló vontatási telepen járműbemutatók is lesznek: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a kis vasútbarátok felszállhatnak egy hagyományos Mk45-ös típusú dízelmozdonyra, a C50-es kismozdonyra és a lillafüredi motorkocsira, de ki lehet majd próbálni a kézihajtányt is. Az egykori úttörő- és jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar szolgáltatja a térzenét a programon.

gyermekvasút

Hűvösvölgy állomás alatti fogadóparkban a BKV két kiállított nosztalgiabuszára, illetve a Volánbusz karrierjáratára is felszállhatnak az érdeklődők – utóbbin autóbusz-vezetéstechnikai szimulátor is várja a résztvevőket. Hűvösvölgy állomáson a Gyermekvasút Múzeuma is nyitva tart.

gyermekvasút

A Gyermekvasút vonatai ezen a napon 40-50 percenként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, valamint a vonal alsó szakaszán napközben többször nosztalgiavonatokat is indítanak. A kisvasúti nap részletes programja elérhető a Gyermekvasút honlapján.

gyermekvasút

Idén a Gyermekvasút napja rendezvényre utazók számára a MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya felső és Budapest-Kelenföld állomásra. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazást április 8-án lehet megkezdeni és legkésőbb április 10-én éjfélig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a kisvasúti bélyegzővel a rendezvény ideje alatt a hűvösvölgyi járműtelepen az infópontnál lehetséges. A kedvezmény részletei a MÁV-START tájékoztatójában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét