Szereted a természetet? Legyél Erdei Vándor Nagykövet!

Erdei Vándor Nagykövet

Az Országos Erdészeti Egyesület olyan vándortáborozó fiatalokat keres, akik nagykövetként, lelkesedéssel és odaadással képviselik a természetjárást és az Erdei Vándortábor Programot. A leendő Erdei Vándor Nagykövetek megosztják majd a táborban szerzett élményeiket, mesélnek természeti kincseinkről, az erdő értékeiről.

A nagyköveteket az Erdei Vándortábor Program résztvevői közül választja ki az egyesület. A program évről évre egyre több diákot vonz, akik idén már 12 útvonal közül választhatnak és közelebbről megismerhetik hazánk természeti és kuturális értékeit, valamint az erdei vándortáborok életérzését. Az egyhetes táborok gyalog teljesíthetők és a természet- és honismereti tudás bővítése, a kulturális és történelmi értékek megismerése mellett fontos közösségépítő szerepük is van. Céljuk egyrészt, hogy népszerűsítsék a túrázást és sportot, mint az egészséges és környezettudatos életmód fontos összetevőit, másrészt, hogy ismeretet, tudást adjanak az erdőkről és természetközeli élményt nyújtsanak a fiatal generációnak.

Az Erdei Vándor Nagykövetek olyan diákok lesznek, akik jártak már, vagy idén jelentkeztek az Erdei Vándortábor Program táborainak valamelyikére és szeretnének közreműködni a program célkitűzéseinek népszerűsítésében. Olyan fiatalokat keresnek, akik imádnak a természetben lenni, szívesen mesélnek másoknak, kiemelten kortársaiknak, a többi táborozónak a túrázás során szerzett élményeikről, és nem félnek a szerepléstől. A kampány során szakmai zsűri által kiválasztott nagykövetek részt vesznek egy mentorprogramban is, ahol folyamatos támogatást kapnak az online jelenléthez: tanulhatnak kommunikációról, közösségi médiáról, és az Országos Erdészeti Egyesület számára kiemelkedő jelentőségű célokról, mint a fenntartható és természettudatos gondolkodásmód.

A nagyköveti programra történő jelentkezés határideje 2022. május 16., amit az alábbi linken, egy űrlap kitöltésével és egy maximum 3 perces, óriásfájl küldő csatornára feltöltött bemutatkozó videóval lehet megtenni – a videó linkjét a a nagykovet@erdeivandor.hu e-mail címre kell küldeni. Az e-mail tárgya: Erdei Vándor Nagykövet jelentkezés.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét