Kiderült, mikor mutatják be Az éhezők viadala előzményfilmjét

Énekesmadarak és kígyók balladája éhezők viadala
Fotó: CinemaBlend

Az Énekesmadarak és kígyók balladája Coriolanus Snow fiatalkorába kalauzol el, mielőtt Panem országának zsarnok elnökévé vált volna. 

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Az éhezők viadala előzményfilmjének forgatási munkálatait valamikor 2022 első felében kezdi meg a Lionsgate, most pedig már azt is tudni, mikor érkezik pontosan a népszerű filmsorozat soron következő darabja. Ha minden a tervek szerint alakul Suzanne Collins amerikai írónő előzményregényéből, Az énekesmadarak és kígyók balladája című kötetből készült film 2023. november 17-én kerülhet a mozikba!

Ezidáig meglehetősen keveset tudni a filmről, annyi biztos, hogy a rendezői székbe a második, harmadik és negyedik Az éhezők viadala-filmet is jegyző Francis Lawrence ülhet be, valamint Suzanne Collins, az eredeti könyvsorozat írója forgatókönyvíróként veszi ki a részét a munkálatokból – írja a GamesRadar. Azt is tudni továbbá, hogy az adaptáció (nem túl meglepő módon) Énekesmadarak és kígyók balladája címen fut majd. A szereplőkről ugyanakkor még semmit nem árultak el a készítők, de reméljük, hogy a fiatal Coriolanus Snow-t alakító színész méltó lesz az időskori karaktert megformáló Donald Sutherlandhez.

Énekesmadarak és kígyók balladája
A magyar kiadás borítója. (Fotó: Agave Könyvek)

Bár Az éhezők viadala-könyvsorozat A kiválasztott című regénnyel 2010-ben befejeződött, az írónő 2020-ban egy előzményregényt adott ki a történethez, amely Snow elnök fiatalkorát követi nyomon. Az Énekesmadarak ​és kígyók balladája története szerint a 18 éves Coriolanus Snow-nak mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán, és győztest kell faragnia saját jelöltjéből, a 12. körzet lány kiválasztottjából.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét