Tovább erősíti a diverzitást a Mettel a babák kínálatában: hallókészülékes és műlábas Barbie, valamint vitiligós Ken babák debütálnak a változatos Fashionistas kollekcióban. 

Az első hallókészülékes Barbie megalkotásában a vállalat Dr. Jen Richardson szakértő segítségét kérte. „Nagyon izgatott vagyok, hogy fiatal pácienseim olyan babával játszhatnak, amely hozzájuk hasonló” – mondta az orvos. Az új kollekcióban a titokzatos vitiligóban szenvedő Ken is megtalálható, ez egy olyan bőrbetegség, amely lassan növekvő, szabálytalan alakú fehér foltokat eredményez a bőrön, és amelynek pontos oka máig ismeretlen.

hallókészülékes Barbie
Fotó:: Mattel

A Barbie Fashionistas termékcsalád több mint 175 babát tartalmaz, amelyek „különféle bőrtónusokat, szemszíneket, hajszíneket és hajszerkezeteket, testtípusokat, fogyatékosságokat és divatokat vonultatnak fel”. A cég közlése szerint ezek a babák segíthetik a gyerekeket az elfogadásban, függetlenül attól, hogy hasonlítanak-e rájuk vagy sem.

A babákat gyártó Mattel 2019-ben nemsemleges babákat is piacra dobott, azzal a céllal, hogy segítse levetkőzni a címkéket, és megadja a gyerekeknek azt az önfeledséget, amellyel újra és újra megalkothatják saját világukat.

Korábban sok kritika érte a Barbie babákat, mondván hamis nőideálra neveli a gyerekeket, és a természetellenes testarányokat hirdeti. A cég tanulva az elmúlt évek negatív visszajelzéseiből, komoly változásokat eszközölt a babákon, és olyan termékeket is elkezdett forgalmazni, amely növeli a kicsik beleérző képességét, továbbá segít megtanulni elfogadni önmagukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét