Bekekerült a Guinness Világrekordok könyvébe az a férfi, aki 15 éves kora óta dolgozik ugyanannál a cégnél, és áprilisban töltötte be a százat. 

A brazil Walter Orthmann 1938. január 17-én kezdett dolgozni a Industrias Renaux S.A (most ReneauxView) textilipari cégnél – írja a Guinness Worlds Records. Amikor a szervezet az év elején neki ítélte a megtisztelő címet (amiért a leghosszabb ideig dolgozott ugyanazon a munkahelyen) 84 évet és 9 napot dolgozott a ReneauxView-nál.

Orthmann kivételes tanuló volt ragyogó memóriával, ám az otthoni anyagi gondok miatt idejekorán munkába kellett állnia, hogy segítse a családját. A férfi kétkezi munkásként kezdte a Rio de Janeiró-i gyárban, ám szorgalma és érdeklődése miatt hamar értékesítési pozícióba került, és végül a kereskedelmi igazgatói címig vitte.

Walter Orthmann világrekord
Walter Orthmann első napja az Industrias Renaux-ban (Fotó: Guinness Worlds Records)

„Amikor azt csináljuk, amit szeretünk, nem látjuk, hogy telik az idő” – mondta Orthmann, kiemelve, hogy a legfontosabb szakmai tanács, amit csak adhat, hogy olyan területen dolgozzon az ember, ahol motiváltnak érzi magát.

A világrekorder férfi egyébként kiváló egészségnek örvend, és még ennyi idősen is remek a memóriája.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét