Megtalálták az Énekesmadarak és kígyók balladája film főszereplőjét. 

2020 áprilisában kiderült, hogy a Lionsgate megvásárolta a The Ballad of Songbirds and Snakes, azaz az Énekesmadarak és kígyók balladája című könyv filmes jogait még azelőtt, hogy a történet alapjául szolgáló kötet egyáltalán a piacra került volna. A következő Az éhezők viadala-film Suzanne Collins amerikai írónő előzményregényét dolgozza fel, amelynek középpontjában Panem országának későbbi elnyomója, a fiatal Snow áll.

A főszerepet Tom Blyth kapta, vagyis ő alakíthatja majd a fiatal Coriolanus Snow-t – írja a Deadline. Blyth olyan alkotásokból lehet ismerős, mint Az aranykor című HBO-s történelmi dráma vagy a Billy the Kid című western széria.

énekesmadarak és kígyók balladája
Tom Blyth alakítja a fiatal Snow elnököt. (Fotó: The Hollywood Reporter)

A rendezői székbe a második, harmadik és negyedik Az éhezők viadala-filmet is jegyző Francis Lawrence ülhet, Suzanne Collins, az eredeti könyvsorozat írója pedig forgatókönyvíróként veszi ki a részét a munkálatokból.

Collins 2020-ban megjelent könyve Snow elnök fiatalkorába enged betekintést. A történet szerint a mindössze 18 éves Coriolanus Snow-nak mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán, és győztest kell faragnia saját jelöltjéből, a 12. körzet lány kiválasztottjából.

Jó hír, hogy a stúdió már premierdátumot is közölt: ha minden a tervek szerint alakul az Énekesmadarak és kígyók balladája 2023. november 17-én kerülhet a mozikba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét