1,6 milliárd forintért kelt el egy árverésen az a gitár, amelyen Kurt Cobain a Smells Like Teen Spirit videóklipjében pengetett. 

A Julien’s Auctions szervezői 600 ezer és 800 ezer dollár közötti bevétellel számoltak előzetesen, ám ennél végül jóval többért kelt el az 1969-es Fender Mustang. „Balkezes vagyok, és nem túl könnyű jó árú, jó minőségű balkezes gitárokat találni. De a világ összes gitárja közül a Fender Mustang a kedvencem. Csak kettőm volt belőlük” – mondta a legendás zenész a Guitar Worldnek adott utolsó interjújában.

A gitár új tulajdonosa az indianapolisi Jim Irsay Collection, akik a 20. század különféle popkultúrális relikviáit gyűjtik egybe. A hangszer végül 4,5 millió dollárért, átszámítva nagyjából 1.6 milliárd forintért kelt el.

Kurt Cobain gitár
Fotó: Julien’s Auctions

A Julien’s Auctions már korábban is túladott egy Kurt Cobain hangszeren. Akkor több mint hatmillió dollárt, akkori árfolyamon közel 1,9 milliárd forintot fizettek azért a Martin D-18E típusú gitárért, amelyen zenész alig négy hónappal halála előtt az MTV Unplugged című műsorában játszott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét