Egészen meglepő ötlettel rukkoltak elő az izlandiak annak érdekében, hogy segítsék a szabadság alatti kikapcsolódást.  

Mindnyájan örülünk a régen vágyott szabadságnak, de mi történik abban az esetben, ha nem tudjuk kikapcsolni az agyunkat, és egyre csak a munkán jár az eszünk? Ha egyfolytában a bejövő emailjeinket nézzük, netalántán még válaszolunk is rájuk? Bár az emberek többsége automatikus válaszleveket állít be a szabadság idejére, Izland a tőle megszokott módon ismét csavar egy nagyot annak érdekében, hogy szabadon kikapcsolhassuk a gondolatainkat, és gondtalanul élvezhessük a nyaralást.

Az OutHorse Your Email kampány keretében betanított lovak válaszolnak minden munkával kapcsolatos emailre, ami a szabadság alatt beérkezik. Adódik persze a kérdés, hogy hogyan képesek a lovak emailekre válaszolni. Nos, a válasz egy gigantikus billentyűzetben rejlik, ezen ütik be a „szöveget” a betanított patások. Mellesleg mi magunk választhatjuk ki, melyik állat válaszoljon az üzeneteinkre, jelenleg három, Izlandon őshonos ló áll a rendelkezésre.

Az ötletet egyébként a Visit Iceland által nemrégiben végzett tanulmány adta, amely szerint az amerikaiak 45 százaléka ellenőrzi munkahelyi emailjeit nyaralás közben, és 16 százalékuk naponta akár ötször is lecsekkolja azokat.

Az elvetemült izlandi humor egyébként messze földön híres, az OutHorse Your Email pedig egy újabb ékes bizonyítéka ennek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét