A fantasztikus Viktória-korabeli világban játszódó Különleges Úriemberek Szövetsége új adaptációt kap a 20th Century Studiosnál és a Hulunál. 

A Különleges Úriemberek Szövetsége a legendás Alan Moore képregényíró és Kevin O’Neill rajzoló közös munkájának eredménye, amelyben a 18-19. század közismert irodalmi figurái kapják a főszerepet. A méltán híres és hírhedt karakterek: a Drakula gróffal egykor igen szoros viszonyt ápoló Mina Harker, a zseniális Nemo Kapitány, a világutazó Allan Quatermain, az erkölcstelen Láthatatlan Ember, valamint a tehetséges dr. Henry Jekyll és gonosz alteregója, Mr. Hyde. Ők állnak össze, és alapítják meg a Különleges Úriemberek Szövetségét, hogy szembeszálljanak az Angliát fenyegető titokzatos veszéllyel.

A képregény első első száma 1999-ben jelent meg, az alaptörténet pedig két kötetből áll, de van egy önállóan értelmezhető történet, a Black Dossier, valamint egy spin-off trilógia, a Nemo. Az első kötetből filmes feldolgozás is készült 2003-ban, ez a Sean Connery nevével fémjelzett A szövetség, ami nem aratott osztatlan sikert, így a 20th Century Studios, vagyis annak anyacége, a The Walt Disney Company úgy döntött, hogy újra nekiveselkedik  a kultikus képregénynek.

Az új adaptáció forgatókönyvét a Vörös veréb című kémthrillert jegyző Justin Haythe írja a Hulu streamingszolgáltató számára, a 2003-as filmben is dolgozó Don Murphy pedig producerként veszi ki a részét a munkálatokból.

Érdekesség, hogy korábban is szóba került a film rebootolása, az egyik alkalommal egy nőközpontú adaptációt terveztek, amelyben az erős női karakterekre fűzték volna fel a sztorit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét