A SpaceX elnöke szerint Elon Musk nem szexuális ragadozó

elon musk légiutas
Foto: Wired

A SpaceX magánűrkutatási cég elnöke szerint hamisak az Elon Musk ellen felhozott vádak, miszerint a cégvezér zaklatta az egyik légiutas-kísérőt.

Már a TechWorld is írt róla, hogy a SpaceX egyik légiutas-kísérője szexuális zaklatással vádolja a cégvezér Elon Muskot. A nő állítása szerint a férfi egy masszázs alkalmával kért „extra törődést”, a péniszét mutogatta neki, sőt még egy lovat is felajánlott neki a szexuális szolgáltatásaiért cserébe. Az Insider jelentése szerint az állítólagos incidens még 2016-ban történt, és a SpaceX 250 ezer dollárt, azaz több mint 90 millió forintot fizetett neki azért, hogy hallgasson az ügyről. Musk tagadta a vádakat, és azt is megemlítette, hogy a következő időszakban feltehetően még több politikai jellegű támadásnak lesz kitéve.

A napokban a SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell is kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban, világossá téve, mit gondol a főnökét ért vádakkal kapcsolatban. „Személy szerint úgy gondolom, hogy az állítások hamisak” – írta Shotwell az Insider által megszerzett céges emailben –, nem azért, mert Elonnak dolgozom, hanem, mert 20 éve szorosan együttműködtem vele, és soha nem láttam és nem hallottam ezekhez az állításokhoz hasonlót„. Shotwell ugyanakkor se megerősíteni, se cáfolni nem volt hajlandó, hogy a cég 2018-ban 250 ezer dollárt fizetett a légiutas-kísérőnek azért, hogy ne vigye perre a történteket.

A SpaceX elnöke kihangsúlyozta, hogy minden zaklatással kapcsolatos vádat nagyon komolyan vesznek a cégnél, függetlenül attól, hogy kik az érintettek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét