A 82 éves Margaret Atwood maga szemléltette egy lángszóróval, hogy A szolgálólány meséje című világhíres regénye eléghetetlen példányt kapott. 

Margaret Atwood neve A szolgálólány meséjével vált igazán ismertté, ez volt az a kötet, amely a kanadai szerző számára meghozta a világhírnevet. A közeljövőben játszódó történet alapfelvetése, hogy a környezetszennyezés miatt egyre komolyabb gondot jelent a meddőség, ezért az Egyesült Államokban úgy döntenek, hogy új rendet létrehozva megalapítják a Gileád Köztársaságot. A totalitárius felépítésű államban összegyűjtik a még szülni képes nőket, akiknek legfontosabb feladatuk, hogy egészséges gyermeket szüljenek a ház urának, aki pedig erre nem képes vagy ellenszegül a rendszernek, az halállal lakol. A kultikus disztópia-regényből 2017-ben sorozat készült a Hulu-ra (nálunk az HBO Go-n jelent meg) Elisabeth Moss főszereplősével, aki többek között A láthatatlan ember és a Mi című horrorfilmekből lehet ismerős.

Margaret Atwood és a Penguin Random House most egy szimbolikus jelentőséggel bíró kötetet jelentett be a PEN America éves gáláján, ahol az is kiderült, hogy a különleges kiadást aukcióra fogják bocsátani. A tűzálló példányt maga az írónő tesztelte le egy lángszóróval.

Úgy tervezték, hogy megvédje ezt a létfontosságú történetet, és erőteljes szimbólumként szolgáljon a cenzúra ellen” – mondta a tűzálló példányt kiadó Penguin Random House. Az aukcó egyébként jótékony célokat szolgál, a befolyt összeget ugyanis a szabad véleménynyilvánításért küzdő nemzetközi írószervezetnek, a PEN-nek ajánlják fel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét