Ricky Gervais olyan dolgokkal viccel, amikkel nem lenne szabad és ez csodás

Ricky Gervais
Forrás: Netflix

A Netflix kínálatában tegnap óta elérhetó Ricky Gervais: A természetfeletti és egyéb képtelenségek című önálló stand-up műsora. Érdemes mindenkinek megnézni, aki szereti mondjuk a Family Guy-t.

Ricky Gervaist megosztó figurának nevezhetnénk, ha nem tudnánk, hogy nem az. Kedves mosolya mögül úgy képes a lehető legotrombább poénokat kilövöldözni, hogy még a legmegengedőbb ember is fel-felszisszen. De eközben csak a legelvetemültebb, poéngyilkos faarcok tudnak komorak maradni és azt hajtogatni, hogy: „Ezzel nem illik viccelni”.

Gervais ugyanis pont azt mutatja meg – már egy jó ideje -, hogy nincs olyan téma, amivel nem illik viccelni.

Olyan téma van csak, amivel ha viccelsz, akkor gondosan ügyelned kell arra, hogy mindenki tudja, hogy viccelsz. Szintén a Netflixen futó „After life” című sorozata is tökéletes példa erre, mert egy nagyon szomorú alaptémából csinál komikus sorozatot és amellett, hogy az egészet áthatja egy keserédes, néha szívszorongatóan fájdalmas alaphangulat, a poénok azért nagyon is működnek.

Vagy gondoljunk csak azokra a lengendás Golden Globe-okra, amiknek Gervais volt a házigazdája. Úgy sértegette folyamatosan a színészeket, hogy csak úgy füstölt a mikrofon, de mégsem jutott eszébe senkinek, hogy felrohanjon a színpadra és lekeverjen neki egy csicskalángost. Itt is van egy jó kis összeállítás:

Szóval polgárt pukkasztani tudni kell és Ricky Gervais vitán felül nagy mestere ennek. Ezért, aki úgy érzi, hogy eltöltene egy órácskát egy olyan szigeten, ahol a politikai korrektség még nem nyirbálta meg a viccek nagy részének szárnyait (igazából nem is a szárnyait, hanem szinte minden végtagját), annak szeretettel ajánljuk ezt a legújabb csodás előadást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét