Az Amazon hivatalosan is megnyitotta első ruházati boltját a kaliforniai Glendale-ben.  

Az Amazon Style ruházati boltban számos világmárka közül válogathatnak a vásárlók, többek között Levi’s, Tommy Hilfiger, Pavoi, CRZ Yoga és Champion ruhadarabok is megtalálhatóak a kínálatban. Az üzlet Los Angeleshez közel, a Glendale-ben található The Americana at Brand nevű óriási bevásárlóközpontban kapott helyet.

Az Amazon a tőle megszokott módon a technológiát hívja segítségül, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a vásárlást. Az üzletben található ruhadarabok QR-kóddal vannak ellátva, amelyeket beolvasva a vásárló listát állíthat össze azokból a darabokról, amelyeket magával szeretne vinni a próbafülkébe vagy már egyenesen a pénztárhoz, így elkerülheti, hogy ruhákkal megrakodva szalomozzon az üzletben.

A kiválasztott ruhákat az alkalmazottak készítik be a próbafülkébe, majd értesítik a vásárlót, ha a ruha készen áll a felpróbálásra. Minden próbafülke egy érintőképernyős monitorral van felszerelve, amellyel további ruhadarabokat kérhetünk be próbálni, de értékelhetjük is az adott terméket menet közben.

Az Amazon még 2018-ban nyitotta első pénztár nélküli boltját, az Amamazon Gót, ahol nincs eladó, és a fizetés is automatikusan működik, így nekünk elég csak dolgunk végeztével kisétálni az üzletből. A boltban kamerák és mindenféle szenzorok figyelik a vásárlót, hogy mit tesz be a kosárba, vagy mit vesz ki onnan, így ha kisétál a boltból csupán annak a terméknek az árát emelik le a bankszámlájáról, ami nála maradt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét