A Stranger Things új évada leveri a láncot rendesen

Stranger Things

Még csak másfél részen vagyunk túl, de a Stranger Things 4 olyan erősen kezdett, hogy egészen rosszul telt ez az éjszaka.

Előre kell bocsátanom, hogy nem vagyok túl nagy horror-rajongó, úgy vagyok vele, hogy a világban annyi szörnyűség történik, hogy egy sima híradó után nekem már semmi szükségem nincs az extra borzongásra és rettegésre.

Stranger Things
Az új főgonosz is elég kemény lesz.

A Stranger Things viszont az első pillanattól kezdve megfogott, nyilván azért, mert 1976-ban születtem, ami azt jelenti, hogy a sorozat első évadában – talán a Demogorgont kivéve – szinte minden nosztalgikusan ismerős volt. A zenék, a bringák, a walkmanek, kocsik. Persze ez utóbbiak nem gyermekkoromból, hanem későbbről voltak ismerősek, de azért meg-megdobban a szívem a régi Volvók és BMW-k látványától.

Persze volt feszültség is rendesen de mondjuk, hogy a látványvilág 10-90 százalékban oszlott meg a horror-retro skálán, a retro javára persze.

Emellett volt még az a megfoghatatlan, nyomasztó felhang, ami aztán egész végig jelen volt, de azt inkább izgalmasnak nevezném, nem rettenetesnek.

Aztán ahogy a Stranger Things egyre sikeresebb lett, úgy lett egyre több pénz gondolom az évadokra is és úgy lett egyre erősebb a látvány. A 3. évadban már konkrétan ház méretű főszörny végezte az elég komoly hentelést a szerencsétlen kisvárosban.

És akkor jött a negyedik évad és az első résszel olyan új dimenziót hozott be az életünkbe, amire nem biztos, hogy fel voltunk készülve. Nem fogok spoilerezni, mert biztosan rengetegen vannak, akik nem azzal kezdték az tegnapi napot, a munka után/helyett hogy nekiálltak Stranger Things új évadot nézni, de ez elég kemény lesz, na.

stranger things 4
A sztori megint döbb szálon és idősíkon fut.

Ugyanakkor kicsit vontatott is. Szerintem nem tett jót a dolognak az sem, hogy a részeket ennyire megnyújtották. A szereplők pedig a kamaszodás útjára lépve szinte kivétel nélkül elvesztették azt a gyerekes bájt, ami még inkább szerethetővé varázsolta a korábbi évadokat.

Mindent összevetve ez az új évad egy kicsit vontatottan egy kicsit hosszan és nagyon keményen kezd, de azért természetesen nem hagyom abba. Annak ellenére, hogy a feleségem már le is morzsolódott mellőlem, mert ő az első rész után jelezte, hogy ezek után inkább újranézné a Looney Tunes pár részét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét