A szolgálólány meséje sorozat kiemelt szereplője, Alexis Bledel meglepő bejelentést tett pénteki közleményében: nem folytatja tovább a sorozatot. 

A Hulu zászlóshajója, A szolgálólány meséje című sorozat központi karaktere Emily Malek, akit a Gilmore Girls, azaz a Szívek szállodája sztárja, Alexis Bledel alakít. A színésznő most közleményben adta hírül, hogy nem folytatja tovább a sorozatot. „Hosszú gondolkodás után úgy éreztem, itt kell hagynom A szolgálólány meséje sorozatot. Örökké hálás leszek Bruce Millernek, hogy ilyen őszinte és pezsgő jeleneteket írt Emilynek, a Hulunak és az MGM-nek, a szereplőknek és a stábnak a támogatásukért.” Bledelt négyszer is jelölték Emmy-díjra a szériában nyújtott alakításáért, ezek közül egyet nyert meg.

A 2017-ben indult sorozat Margaret Atwood azonos című 1985-ös regényén alapul, amelynek alapfelvetése, hogy a környezetszennyezés miatt egyre komolyabb gondot jelent a meddőség, ezért az Egyesült Államokban új rendet létrehozva megalapítják a Gileád Köztársaságot, ahol a nőket teljes mértékben megfosztják a jogaiktól. A totalitárius felépítésű államban összegyűjtik a termékeny nőket, akiknek legfontosabb feladatuk, hogy egészséges gyermeket szüljenek a ház urának, aki pedig erre nem képes vagy ellenszegül a rendszernek, az halállal lakol.

Az elmúlt évek könyvbetiltásaira és könyvégetéseire reagálva Margaret Atwood az előző héten egy szimbolikus jelentéssel bíró tűzálló példány jelentett be A szolgálólány meséjéből, amelyet maga az írónő tesztelt le egy lángszóróval.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét