Két év után jövő héten végre tényleg megrendezésre kerül a világ egyik legnagyobb popkulturális eseményének számító Comic Con, amelyre többek között a Harry Potter-filmek sztárjai is ellátogatnak, sőt a J. K. Rowling-regényeket fordító Tóth Tamás Boldizsárral is találkozhatnak a rajongók.  

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és az ezzel járó korlátozások miatt több mint két évet csúszott az első magyarországi Comic Con, amelynek a budapesti Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ, azaz a Hungexpo ad otthont. A Comic Con kezdetben csupán a képregényekre korlátozódott, ám az évek során a popkultúra más területeit is bevonták, így a képregények mellett mára számos könyvvel, filmmel, sorozattal, mangával, videójátékkal és kártyajátékkal kapcsolatos programmal készülnek a szervezők, méghozzá nem is akármilyenekkel.

A Budapest Comic Conon egy teljes hétvégén át, 2022. június 11-én és 12-én pörögnek a programok, ráadásul számos világsztár is ellátogat a rendezvényre, többek között a Hegylakó színészével, Christopher Lamberttel és A Gyűrűk Ura és az Indiana Jones filmek sztárjával, John Rhys-Davies-szel is találkozhatunk. A Harry Potter-rajongóknak pedig külön öröm, hogy a filmbéli Oliver Wood, azaz Sean Biggerstaff és a Katie Bellt alakító Georgina Leonidas is kilátogat az eseményre június 12-én, vasárnap délután – írja az Animus Kiadó Facebook oldalán. Ha ez nem volna már önmagában is épp elég izgalmas, a Harry Potter-regényeket fordító Tóth Tamás Boldizsárral is találkozhattok vasárnap, akivel László Viktória influenszer beszélget 11:20-kor.

comic con harry potter
Georgina Leonidas és Sean Biggerstaff a Budapest Comic Conon. (Fotó: Facebook/ Animus Kiadó)

Felhívja a rajongók figyelmét a kiadó, hogy amennyiben szeretnék a fordítóval dedikáltatni a könyvüket, abban az esetben ne felejtsék el magukkal vinni, mivel a rendezvényen nem fognak tudni vásárolni. Ti ott lesztek?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét