Nincs már messze a Tom Hanks szereplésével készülő élőszereplős Pinokkió, és ezt a Disney is jól tudja: megérkezett az első előzetes, amelyben természetesen az Oscar-díjas színész is látható Dzsepettóként. 

A Walt Disney sehogy sem akar leállni a mesék megfilmesítésével, egyre csak ontja magából azokat a filmeket, amelynek alapjául a jól ismert és sokak által szeretett rajzfilmjeik szolgálnak. Ezúttal a Pinokkió van soron, amely szeptember 8-án érkezik a Disney+ streamingplatformra, és amelyhez most az első kedvcsináló is megérkezett.

A főszereplőt, vagyis a fafiút Benjamin Evan Ainsworth fogja alakítani, a bábút készítő Dzsepettó bőrébe pedig az Oscar-díjas Tom Hanks bújik. Az angol verzióban Tücsök Tihamér hangja Joseph Gordon-Levitt lesz, de feltűnik még Cynthia Erivo, Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco és Luke Evans is. A filmet rendezőként nem kisebb személy, mint Robert Zemeckis jegyzi, aki olyan alkotásokkal tette le a védjegyét, mint a Forrest Gump, a Vissza a jövőbe vagy a Roger nyúl a pácban.

A Pinokkió-feldolgozások mostanság a fénykorukat élik: 2019-ben Matteo Garrone rukkolt elő saját Pinokkió-feldolgozásával, amely messze nem olyan cukormázas, mint a hollywoodi változat, de a különcségéről ismert mexikói rendező, Guillermo del Toro is készít egy animációs filmet a szeretett fabábú történetéből, amely már most sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a most ősszel érkező Disney-produkció.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét