Először csak az udvarra sétált be az állat, majd az irodalom teremben is szétnézett.

A fiatal nagymacska szerda kora reggel tévedt be egy kaliforniai egyetem osztálytermébe. „A hegyi oroszlán átsétált az egyetemen, és úgy döntött, bemegy az irodalom tanterembe. A gondnok gyorsan cselekedett, és rázárta az ajtót” – közölte a rendőrség. Amikor az eset történt se diák, se tanár nem volt az épületben.

A helyi hatóságok szerint az alultáplált hím elveszettnek és ijedtnek tűnt. A gondnok értesítette a helyi vadvédelmi szolgálatot, akik szakszerű módon eltávolították a pumát az iskola épületéből, és az oaklandi állatkertbe juttatták kivizsgálásra.

A hegyi oroszlánnak vagy ezüstoroszlánnak is nevezett nagymacska jellemzően Észak-, Közép- és Dél-Amerikában él. Bár az állat impozáns mérete félelemre adhat okot, a Fish and Wildlife szóvivője szerint meglehetősen ritkák a pumatámadások. Szakértők szerint, ha valakit mégis puma támad meg, nem szabad megfordulni és elfutni, hanem rá kell kiabálni, és meg kell próbálni nagyobbnak látszani, így jó eséllyel elriaszthatjuk az állatot.

Szerencsére az itthon előforduló legnagyobb macskaféle, az eurázsiai hiúz semmilyen veszélyt nem jelent az emberre, és az erdőjáróknak sem kell tőle tartani, a közepes kutya méreteivel rendelkező nagymacska ugyanis sosem került még összetűzbe az emberrel, sőt kifejezetten kerül minket. Egyedszámuk sajnos nagyon alacsony, körülbelül 1-2 tucatnyi élhet belőle Magyarországon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét