Szemet gyönyörködtető új digitális borítók érkeztek a Harry Potter-sorozat e-book és hangoskönyv angol kiadványaihoz. 

Madarat tolláról, könyvet borítójáról? Bár a könyvborítók jelentőségét sokan alábecsülik, valójában az emberek egy nagyon nagy része a borító alapján ítél, amikor könyvet választ a boltban. Persze ez nem helyes, de valljuk be, egy megkapó, igényes kiadás nagyon csábító tud lenni, ráadásul a kiadók is egyre nagyobb felhajtást csinálnak abból, milyen is az a bizonyos borító, és ki az, aki tervezte.

Bár a hangoskönyvek és e-bookok esetében ez kevésbé tűnik relevánsnak, a kiadók itt is egyre nagyobb energiát ölnek a dizájnba, és a fizikai kiadásokhoz hasonlóan próbálják meg vonzóbbá tenni őket a vásárlók előtt. Az új Harry Potter-kiadások például évek óta reneszánszukat élik világszerte – elég csak a magyarul is kapható jubileumi, házakra szabott kiadásokra gondolni –, nemrégben pedig az e-book és hangoskönyv sorozat kapott új, látványos borítót az Egyesült Államokban.

Az új digitális borítókat a Studio La Plage tervezte a mai generáció ízlését szem előtt tartva – írja a Mugglenet. Érdekesség, hogy a sorozatból három kötet olyan jelenetet ábrázol, amelyek soha korábban nem szerepeltek még a könyvek elején. A Studio La Plage interaktív művészeti részlegének vezetője szerint megtiszteltetés és egyben kihívás volt a számukra, hogy a Harry Potter-sorozatnak tervezhettek borítót.

A borítók a képre kattintva nagy méretben lapozhatóak is:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét