Csodás Eric Clapton kiadvány érkezik!

Eric Clapton Nothing But The Blues

A tizenhétszeres Grammy-díjnyertes brit gitáros, énekes és zeneszerző, Eric Clapton kiadja ’Nothing But The Blues’ című lemezét és dokumentumfilmjét.

A korong többféle formátumban megjelenik, köztük Super Deluxe limitált kiadású dobozos készletben, két LP-n, CD-n, Blu-ray-en, DVD-n és digitálisan is elérhetővé válik 2022. június 24-től.

Az album, illetve a különböző verziói megrendelhetőek például itt!

A filmet – amelyet 1995-ben egyszer sugároztak az USA-ban és Emmy-díjra is jelöltek – a régóta várt hivatalos bemutatóhoz 4K minőségre frissítették. Producere a világhírű Martin Scorsese volt, és egy mélyinterjút is tartalmaz Claptonnal, amely során a blues iránti szerelme mellett arról is beszél, hogy milyen intenzív hatást gyakoroltak zenéjére olyan legendák, mint Muddy Waters és BB King.

Az azonos című, több mint egy óra hosszú albumon pedig eddig még kiadatlan élő koncertfelvételek hallhatók, melyeket 1994-ben rögzítettek a legendás gitárvirtuóz ’From The Cradle’ című turnéja során.A kiadványok középpontjában Clapton blues-örökzöldjei mellett kevésbé ismert dalok is szereplnek. A hanganyagokat régi társproducere, Simon Climie keverte újra az eredeti többsávos felvételekből.

A Super Deluxe kiadás tartalmazza a dokumentumfilmet Blu-rayen, a hangfelvételeket két LP-n és CD-n, illetve egy bónusz CD-t négy extra számmal: „Driftin’”, „County Jail Blues”, „Kid Man Blues” és „It’s Too Bad”. Ezenkívül egy exkluzív keményfedeles könyvet és emléktárgyakat, köztük egy sorszámozott litográfiát, 12×24-es posztert, Clapton gitárhúrkészleteit, egyedi gitárpengetőket és egy exkluzív kendőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét