A borüzleti menedzser képzésen a hallgatók megismerhetik a jelenlegi borászati, borgazdálkodási irányzatokat, ezzel párhuzamosan olyan iparág-specifikus üzleti és közgazdasági ismeretekkel lehetnek gazdagabbak, amellyel akár nemzetközi szinten is vezetőkké, úttörőkké válhatnak a borpiacon.

Szeptemberben egyéves borüzleti menedzser képzést indul a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute-ben (TWBI). A dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével létrejött posztgraduális iskola neves külföldi „Wine Business Institute” intézmények példájára alakult meg, oktatási és kutatási tevékenységet egyaránt végez.

Az angol nyelvű posztgraduális képzés során a hallgatók Wine Business Manager diplomát szereznek, a TWBI legsikeresebb hallgatói pedig akár teljes tandíjmentességet magába foglaló ösztöndíjakat is nyerhetnek.

A borüzleti menedzser képzést elsősorban gazdasági képzettséggel nem rendelkező fiatal borászoknak és borászati ismeretekkel nem rendelkező kereskedelmi szakembereknek ajánljuk. Közép-Európában egyedülálló ez a képzés, ennek megfelelően nem csak Magyarországból,  hanem a környező országokból is számítunk érdeklődőkre. A TWBI létrehozása egy ugródeszka a magyar és régiós borszakembereknek, hogy fenntartható és nemzetközileg értelmezhető piaci teljesítményt nyújthassanak” – mondta dr. Fiáth Attila, a Tokaj Wine Business Institute igazgatója.

borüzleti menedzser
Fotó: The List

Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte, hogy az intézmény hosszútávú tervei között szerepel, hogy további nemzetközi, borszakmai vezetőket célzó képzéseket indítsanak, amelyeket szintén elismert nemzetközi partnerekkel terveznek megvalósítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét