Igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint Todd Phillips már javában dolgozik az óriási sikert aratott Joker folytatásán.

Régóta pletykálják már, hogy folytatást kap a 2019-es Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker, amelyet minden idők legjobb képregényfilmjeként tartanak számon (már ha ez egyáltalán annak minősül). Gotham City legendás gonosztevőjének eredettörténetét bemutató alkotás egészen új alapokra helyezi a Batman-sztorit, elmarad a jó és gonosz szokásos szembenállása, az unalomig ismert akciójelenetek, helyettük kapunk egy szerencsétlen sorsú, álmodozó komikust, akit a lelketlen, elidegenedett társadalom bomlott elméjű szörnyeteggé tesz.

A Joker mind a közönség, mind a kritika köreiben komoly sikert aratott, és bár Joaquin Phoenix és Todd Phillips rendező/forgatókönyvíró kezdetben egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy egyfilmes produkcióról van szó, az elmúlt egy évben fel-fel reppentek a hírek a folyamatban lévő folytatásról. A tegnapi nap folyamán mindez pedig bizonyosságot is nyert: Todd Phillips a közösségi médiában megosztott bejegyzésében tudatta, hogy a film forgatókönyvén ismét Scott Silverrel dolgozott együtt, hovatovább a nagyszerű Joaquin Phoenix is visszatér a folytatásban – legalábbis erre enged következtetni a második fotó, amelyen a színész a kész szkriptet olvassa szemüvegben és cigarettával a szájában.

A közösségi médiában megosztott fotó a forgatókönyv tervezett alcíméről is lerántja a leplet. A Folie à Deux egy francia orvosi szakifejezés, amely egy olyan ritka pszichés rendellenességre utal, amelyen két vagy több, egymással szoros érzelmi viszonyt ápoló személy osztozik. Ennek tudatában adja magát a feltételezés, hogy az esetleges folytatás mindenekelőtt Joker és őrült szerelme, Harley Quinn kapcsolatára építene.

Mindez persze még csak találgatás, olyannyira, hogy az eredeti filmet forgalmazó Warner Bros. Pictures hivatalosan még meg sem erősítette a folytatást. A Joker szerintünk úgy tökéletes, ahogy van, ám Todd Phillips okos rendező, így bízunk benne, hogy nem véletlenül vág bele egy második felvonásba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét