Látványos kedvcsinálót kapott a Netflix-féle Troll, amelyben egy ezer éve alvó mitikus lény felébred, és Oslo felé veszi az irányt. 

„A trollok nagyon buták” – mondja Ron Harrynek, miután Mógus professzor beront a nagyterembe, ahol ünnepi bankett zajlik, és figyelmezteti az igazgatót, hogy egy troll van a Roxfortban. Hogy ez a troll mennyire buta, azt nem tudni, ám az biztos, hogy nem kedves, legalábbis senki sem örül, amikor a több mint ezer éves gigantikus teremtmény felébred.

A Netflix Geeked Week (június 6–10.) nevű rendezvénysorozatán rántotta le a leplet a Troll első előzeteséről, amelyben azt láthatjuk, amint kutatók egy csoportja egy óriási lábnyomot vizsgál a Dovre-hegy mélyén. A tudósok azonban viszonylag hamar menekülőre fogják a dolgot, miután kiderül, hogy a lábnyom gazdája a közelükben tartózkodik.

A Roar Uthaug (A hullám, Tomb Raider) rendezésében készülő alkotás egy (talán) kevésbé ismert skandináv mítoszra épít, amely szerint a trollok fény hatására kővé dermednek, így csak akkor képesek vadászni, ha éjszaka van, vagy elbújt a nap. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Troll mikor kerülhet a Netflix kínálatába.

Vitathatatlan, hogy napjainkban széleskörű népszerűségnek örvend az északi vagy germán mitológia, megszámlálhatatlan film, könyv és képregény épül ezen mítoszok alapjaira. Legutóbb Az Északi című Robert Eggers rendezésében készült produkció engedett betekintést a vikingkori északi pogány hiedelemvilág sötét bugyraiba, olyan nagyszerű színészekkel karöltve, mint Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Willem Dafoe vagy Ethan Hawke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét