Az Intersnack győri üzem fennállása során mintegy 350 000 tonna sós ropogtatnivalót gyártott le. A termelés a Stickletti sós pálcika gyártásával indult az 1992-es év derekán.

Az elmúlt 30 évben szinte minden európai országba indult már a magyar üzemből kamion, az itt készült lisztes alapú termékek piaci részesedése a kelet-közép-európai térségben 11%. A győri helyszín kiválasztásában annak idején közrejátszott, hogy a közeli Bécs és Frankfurt között jó a légiközlekedés, így a német anyacég szakemberei személyes jelenlétükkel is segíthették a gyár építését és beüzemelését. Győr hagyományosan fejlett ipari kultúrája, a kisalföldi búza és malomipar közelsége, valamint a város kiterjedt sütőipara is a győri helyszín mellett szóltak.

Az első gyártósoron sóspálcikák készültek, de már a 90-es években elindult a népszerű Gold Fischli, a Maxi Mix és a Party Mix gyártása is. A tésztás technológia telepítését hamarosan követték a puffasztott snack-ek előállítására alkalmas így az Intersnack egyik legikonikusabb terméke, a Pom Bär is a győri gyárból kerül a polcokra. Az első évek néhány száz tonnás gyártási mennyisége mostanra évi 13-14 ezer tonnára emelkedett. Az elmúlt évtizedekben több száz különböző receptúrájú, formájú, márkájú terméket gyártott a magyarországi üzem, köztük a burgonyás és sajtos Sticklettit. Ezek a tésztájukban ízesített sóspálcika receptúrák a győri csapat saját fejlesztései és a környékbeli országokban egyedül az Intersnack forgalmazza őket.

A Magyarországon felhasznált összes étkezési búza (malmi búza) kb. másfél százalékát dolgozza fel liszt formájában a győri Intersnack gyár. Közel 400 ezer tonna lisztből sütöttek Sticklettit, Gold Fischlit, Maxi Mixet és más győri sós snack termékeket Győrben az elmúlt 30 év alatt, ez a mennyiség az egész Dunántúl egyéves étkezési búza termését teszi ki. A győri gyár jelenleg is a magyarországi malmi búza egyik legnagyobb felhasználója.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét