Újabb családoknak szóló fejlesztés történt Mátraverebély-Szentkúton: elkészült a
Digitális Vándor tanösvény, amelynek segítéségével játékosan fedezhetők fel a
katolikus nemzeti kegyhely természeti és vallási kincsei.

Évmilliók vonzásában – Szentkúti séta Assisi Szent Ferenccel címmel elkészült a nemzeti kegyhely geológiai, természeti és vallási értékeit bemutató digitális túraútvonala. Az applikáció térerő nélkül is használható az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központnak köszönhetően, amelyből kiderül, mi az a lapillik, hol található Szent László lovának patkónyoma, de akár egy remetével is szelfizhetnek a zarándokok fönt a barátlakásoknál.

A turisták többféle útvonal közül választhatnak az ingyenesen letölthető alkalmazásban, amely a Google Play vagy App Store áruházakban található. A digitális túra nemcsak gyerekeknek, de az egész családnak ismeretterjesztő programot kínál. A hivatalos honlap leírása szerint a digitális tanösvény segítségével egyszerre lehetünk jelen az offline és az online térben: egyik kezünkben a kijelzőn láthatjuk Szentkút remetéjét, a másik kezünkkel megtapinthatjuk a barlang falába vésett feliratokat.

Digitális Vándor tanösvény

A szentkúti tanösvény tartalmát a Novohrad-Nógrád Geopark és az Innotime Hungary
Kft fejlesztette, Prakfalvi Péter geológus és Orosz Lóránt kegyhelyigazgató szakmai
támogatásával.

A Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely egy ferencesek által vezetett katolikus búcsújáróhely Mátraverebély határában. A kegyhelyet 2015-ben felújították, többek között megszépült a kegytemplom, a rendház és a templomkert, de új zarándokszállásokat és fogadóépületet is létrehoztak, és rendezték a szent kút környezetét is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét