Még az idén érkezik Guillermo Del Toro új Pinokkió-adaptációja, amelyről új hangulatos képeket osztott meg a mexikói rendező az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. 

A nagyszerű rendező a Mussolini-érában játszódó kalandfilmként gondolja újra Carlo Collodi Pinokkió kalandja című meséje alapján készült történetet. Bár a legtöbben vélhetően az 1940-es, Disney-féle rajzfilmből ismerik Pinokkió történetét, Collodi eredetije sokkal borúsabb hangulatú, mint azt sejteni lehetne, olyannyira, hogy a Disney nem egy részletet jobbnak látott kihagyni a rajzfilmjéből. Pinokkió egy alkalommal például a kályhán felejti a lábát, így alvás közben a virgácsai szép lassan elégnek (később Dzsepettó farag neki újakat), Szóló Tücsökre (aki a Disneynél Tihamér lett) pedig annyira megharagszik a marionettbábú, hogy egy kalapáccsal agyonüti.

Bár azt nem tudni, hogy Guillermo del Toro adaptációja mennyire tér vissza a gyökerekhez, ám ismerve a rendező munkásságát egészen biztosan nem a Disney-féle változatot kapjuk vissza. Erre enged következtetni, hogy az előzetes információk szerint – A víz érintéséhez hasonlóan – érződni fog rajta Mary Shelley Frankensteinjének hatása is, vagyis a Disney-féle (és az eredeti) változattal ellentétben nem arra helyeződik a hangsúly, hogy Pinokkió jó fiú legyen, hanem hogy hogyan valósítsa meg önmagát.

Del Toro Mark Gustafsóval közösen rendezi a filmet, de előbbi a forgatókönyvön is dolgozott Patrick McHale-lel karöltve. A stop-motion technikával készülő animációs filmben Ewan McGregor adja a hangját Szóló Tücsöknek, Dzsepettót pedig David Bradley szólaltatja meg, illetve olyan sztárok adják még a hangjukat a produkcióhoz, mint Cate Blanchett, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman, Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson és Burn Gorman.

Az újragondolt Pinokkió-sztorit a Netflix karolta fel, és az előzetes információk szerint valamikor idén decemberben fog bekerülni a műsorszolgáltató kínálatába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét