A magát német örökösnőnek kiadó Anna Sorokin most az NFT-businessből igyekszik könnyű pénzhez jutni.

Februárban Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna) címmel jelent meg egy kilencrészes sorozat a Netflixen, amely Anna Sorokin hihetetlen, de igaz történetét dolgozza fel. Az orosz származású nő német örökösnőnek adta ki magát, és többszázezer dollárt csalt ki barátaiból és a New York-i elit tagjaitól. Sorokint 2017 nyarán tartóztatták le Kaliforniában, majd a bíróság 12 év börtönbüntetésre ítélte, ám jó magaviselet miatt már tavaly februárban szabadulhatott.

Sorokin az NBC Newsnak adott interjújában most arról beszélt, hogy igyekszik lemosni magáról a Netflix által ráaggatott csaló örökösnő képét, és hogy tisztességes pénzhez jusson, beszáll az NFT-businessbe. Az álörökösnő szám szerint 10 NFT-t igyekszik majd értékesíteni, amelyekhez különféle előjogok járnak, például telefonbeszélgetés, találkozó és különféle személyes tárgyak tőle.

Nem Sorokin az egyetlen, aki az NFT-éktől remél könnyű pénzt. Tavaly március óta rengetegen ugrottak bele kétes végkimenetelű üzletekbe, a sztároktól elkezdve a legnagyobb nemzetközi cégeken át. Aki esetleg nem tudná, az NFT, azaz a nem helyettesíthető token egy olyan digitális fájl (például egy kép, evideó vagy mém), amely mással nem becserélhető, csak egyetlen egy létezik belőle. Mivel ez azonban csak egyfajta “elvi” birtoklást jelent, így például egy mém esetében a birtokolt fájlt ugyanúgy bárki elérheti, letöltheti, kiteheti, vagy használhatja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét