A 21. Század Kiadó Sarah Pinborough legújabb könyvére is lecsapott, és a Halott vagy után ezt is hozzák magyarul, Inszomnia címmel.

Sarah Pinborough neve a magyar olvasók számára sem ismeretlen, ugyanis az angol írónő Ne higgy a szemének! című regénye világszerte, így nálunk is nagy sikert aratott. A sztori középpontjában egy szerelmi háromszög áll, amely első ránézésre semmi izgalmat nem tartogat, ám az alapszituáció mindössze a felszíne a regénynek, ugyanis a sztori előrehaladtával egy olyan misztikummal átszőtt történet rajzolódik ki az olvasó szeme előtt, amelyről túlzás nélkül mondhatom, hogy leesik az állunk. A regényből készült egyébként egy netflixes minisorozat is Eve Hewson, Simona Brown, Tom Bateman és Robert Aramayo főszereplésével.

A 21. Század Kiadónak hála a nagysikerű szerző több könyvét is a kezünkbe vehetjük magyarul, és az itthon legutóbb megjelent Halott vagy után most az áprilisban debütált, Inszomnia címet viselő regény is megjelenik a kiadó gondozásában.

Sarah Pinborough inszomnia
Fotó: 21. Század Kiadó

A sztori szerint Emma Averell tökéletes életet él, látszólag mind szakmailag, mind a magánéletben jól mennek a dolgai. A felszín alatt azonban egy súlyos titok rejtőzik, Emma pedig kétségbeesetten igyekszik távol tartani sikeres életét a múltjától. Mindössze öt éves volt, amikor nővérével együtt nevelőszülőkhöz került, miután az édesanyjuk szörnyű bűnt követett el, és most Emma úgy érzi, hogy rajta is elhatalmasodni látszik az a valami, ami az anyjukat egykoron az őrületbe kergette. Képtelen elaludni, és egyre csak attól retteg, hogy öntudatlan állapotban valami olyat tesz, amivel ártani fog a családjának. Emma 40 éves, pont annyi, mint az anyja volt, amikor megjelentek nála az első furcsa tünetek.

Az Inszomnia Tomori Gábor fordításában jelenik meg október 17-én, és a cikkünk írásának pillanatában 3.743 forintért rendelhető elő a kiadó webshopjában. A kötettel kapcsolatban egyébként bizakodásra ad okot, hogy maga a horrorkirály, Stephen King ajánlásával jelent meg, aki a „piszkosul briliáns” jelzővel illette, de a fia, az ugyancsak zseniális Joe Hill is méltatta a könyvet – szerinte „semmiképp nem szabad kihagyni.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét