Jason Schwartzman az Éhezők Viadala házigazdáját, Lucretius „Lucky” Flickermant fogja alakítani az Énekesmadarak és kígyók balladája című filmben. 

Májusban derült ki, hogy jövő év novemberében debütál a mozikban a Suzanne Collins nagysikerű regénye alapján készült előzményfilm, amely évtizedekkel Az éhezők viadala eseményei előtt játszódik. Az Énekesmadarak és kígyók balladája története szerint a mindössze 18 éves Coriolanus Snow-nak mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán, ám ez közel sem egyszerű feladat, mivel a zűrös 12. körzet lány kiválasztottjából kell győztest faragnia. Snow-nak különösen fontos a győzelem, ugyanis ezzel szeretné visszaszerezni a Capitolium kegyeit a családjára számára.

Az utóbbi hetekben castinghír castinghírt követ, kiderült többek között, hogy a korábbi négy filmben Donald Sutherland által megformált elnök fiatalkori alteregóját Tom Blyth (Az aranykor) játssza, a 12. körzet lány kiválasztottjának bőrébe pedig Rachel Zegler (West Side Story) bújik. A napokban arra is fényt derült, hogy az Eufória-sztárja, Hunter Schafer is szerepet kapott a produkcióban, Coriolanus unokatestvérét és bizalmasát, Tigrist fogja alakítani.

Hozzájuk most újabb színész csatlakozott Jason Schwartzman személyében: ő Caesar Flickerman, a játékok nagy beharangozójának ősét, Lucretius „Lucky” Flickermant formálja meg, akit a 10. éhezők viadalának házigazdájaként ismerhetünk.

Jason Schwartzman éhezők viadala
Jason Schwartzman (Fotó: Parade)

A rendezői székbe a második, harmadik és negyedik Az éhezők viadala-filmet is jegyző Francis Lawrence ülhet be, illetve maga Suzanne Collins is ott bábáskodik a produkció felett, aki forgatókönyvíróként veszi ki a részét a munkáltokból – ez sokaknak jelenthet garanciát a minőségre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét