25 éve jelent meg a The Prodigy The Fat ot The Land című lemeze

The Prodigy The Fat ot The Land

Ma 25 éve jelent meg a The Prodigy „The Fat of the Land” című korongja; egy ikonikus album, amely az underground rave zenét olyan globális erővé változtatta, mely nemcsak hogy megragadta a világ figyelmét, de uralta a slágerlistákat is.

Az évforduló alkalmából az XL Recordings kiadó két ünnepi megjelenést is bejelentett: a lemez limitált kiadású, ezüstszínű, dupla LP-s vinyl kiadását, mely Alex Jenkin újragondolt lemezborítójával érkezik november 4-én, illetve a „Firestarter” című sláger vadonatúj remixét, melyet a drum and bass-legenda, Andy C készített el, és ami a mai digitális megjelenést követően szintén ősszel lát napvilágot fizikai formátumban.

A hazai zenei fesztiválok egyik legnépszerűbb, többször visszatérő zenekara, a The Prodigy harmadik stúdióalbuma, a „The Fat of the Land” az albumlisták első helyén debütált világszerte, és több mint 10 millió példányban kelt el. Az anyag első kislemeze, a „Firestarter” azért is különleges, mert Keith Flint (vagy ahogy a zenekar hivatkozik rá, Keef Flint) ezen a felvételen került először a középpontba vokál terén, illetve a trackhez egy úttörő videóklipet is forgatott Walter Stern a londoni utcák mélyén.

The Prodigy The Fat ot The LandA 25. évforduló ünneplésének folytatásaként a The Prodigy visszatér a színpadra, és Angliában 10 koncertet is adnak, melyekből már mindegyik telt házas. További dátumokról egyelőre nincs hír, de reménykedjünk!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét