Nem kis nehézségek árán tudja csak elhagyni észak-walesi otthonát az a család, akit több feldühödött sirály terrorizál a saját otthonukban. 

Dave Baker azt állítja, hogy egy ideje heringsirályok összehangolt támadásának esnek áldozatul az észak-walesi Kinmel-öbölben – írja a Daily Star című bulvárlap. Felesége, Nicki állítása szerint nagyon megterhelő ez a család számára, ugyanis valahányszor kilépnek az ajtón, a feldühödött madarak nekik esnek, lányuk Katrina pedig csak úgy tud iskolába menni reggelente, hogy az apja először kimegy, és kinyitja a kocsi ajtaját, hogy a gyerek minél hamarabb berohanhasson.

A „pszichopata” sirályok legutóbb a postást is megtámadták, sőt még a család kutyája, Jessie sincs biztonságban, aki egy kifejlett staffordshire terrier és border collie keverék.

feldühödött sirály
(Fotó: Ian Cooper/North Wales Live)

A családnál akkor kezdődtek a gondok, amikor egy fióka leesett a tetőről, és megsérült a szárnya. A feleség szerint a madarak a családot és a kutyát hibáztatják a balesetért.

A helyzet azért tudott idáig fajulni, mert a sirályokat törvény védi a költési időszak alatt, tilos a tojásaikat eltávolítani, vagy a fészküket megzavarni. Dave tisztában van ezzel, de felháborítónak találja, hogy az emberek biztonsága érdekében sem lehet felülbírálni a törvényeket. Az apa kijelentette, amennyiben a lányának baja esik, törvény ide vagy oda, de intézkedni fog.

feldühödött sirály
(Fotó: Ian Cooper/North Wales Live)

Nem ez az első alkalom, hogy sirályok törnek valaki életére. Néhány éve egy idősebb angol férfinak kellett kórházba mennie súlyos sebekkel borított, vérző fejjel, mert a madarak, akik túszul ejtették a saját otthonában, kíméletlenül rátámadtak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét