Érkezik Robert Galbraith, azaz J. K. Rowling legújabb Cormoran Strike-kötete, A koromfekete szív, amelyet a kiadó ígérete szerint már az idén ősszel kezükbe vehetnek az olvasók. 

J. K. Rowlingot a legtöbben természetesen a hétkötetes Harry Potter-regényfolyamról ismerik, de az írónő a kis túlélő történetén kívül több könyvet írt. Néhány évvel ezelőtt például mindenkit meglepett a hír, hogy a Robert Galbraith álnév mögött nem más, mint a nagyszerű J. K. Rowling áll, aki állítólag azért nem saját neve alatt adta ki a regényeket, mert nem szerette volna, ha a hírneve befolyásolja a vásárlókat és a kritikusokat.

A Gabónál most egy újabb Cormoran Strike-kötete jelenik meg az írónőnek, a The Ink Black Heart, amely magyarul A koromfekete szív címet kapta. A hivatalos történet szerint Robin Ellacott magánnyomozót felkeresi Edie Ledwell, a népszerű internetes rajzfilmsorozat, a Koromfekete szív egyik alkotója, aki azt állítja, hogy egy „Anomie” álnevű, rejtélyes alak a neten keresztül pokollá teszi az életét. Robin úgy dönt, hogy az eset a nyomozóiroda hatáskörén kívül esik, és már épp megfeledkezik az egészről, amikor szembejön vele egy hír, hogy a nőt meggyilkolták a Highgate temetőben, ahol a Koromfekete szív is játszódik. Robin és társa, Cormoran Strike az Anomie utáni nyomozás kellős közepén találja magát, amely a szokásosnál jóval szövevényesebb és veszélyesebb ügynek ígérkezik mindkettejük számára.

a koromfekete szív rowling
Fotó: Gabo/ Facebook

A fülszöveg első változata már elérhető a hazai kiadásért felelős Gabo könyvkiadó hivatalos Facebook-oldalán, ráadásul a kiadó tegnap leleplezte a regény magyar borítóját, egyben elárulták: terveik szerint novemberben érkezik majd a sorozat új kötete. A Koromfekete szív egyébként a hatodik a sorban, az itthon tavaly megjelent Zavaros vér című kötetet követi, amelyben Cormoran Strike egy eltűnt édesanya után nyomoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét