Hernán Díaz Bizalom című bestselleréből készül filmadaptáció a nagyszerű Kate Winslet főszereplésével. 

Kate Winslet HBO-s bűnügyi szériája, az Easttowni rejtélyek a tavalyi év egyik legütősebb produkciója volt, amelyben az Oscar-díjas színésznő egy nyomozó bőrébe bújva próbál felderíteni egy gyilkossági ügyet egy álmos, Philadelphia melletti kisvárosban. Craig Zobel rendező kezei között a széria úgy tartotta meg a „kisváros-gyilkosságokra” jellemző formulát, hogy közben cseppet sem vált sallangossá, és a karaktereket is sikerült a végletekig kibontania.

Az Easttowni rejtélyek magasra tette a lécet, és most egy újabb minisorozat készül a színésznő főszereplésével, aki excecutive producerként is kiveszi a részét a munkálatokból – adta hírül a The Verge. Az HBO Maxre készülő széria Hernan Diaz Pulitzer-díjas angol író Bizalom (Trust) című regényét dolgozza fel, amely idén májusban jelent meg a tengerentúlon. A regény történetének középpontjában a legendás Wall Street-i mágnás, Benjamin Rask és felesége, Helen áll, akikről nincs olyan ember, aki ne hallott volna az 1920-as évek New Yorkjában. Benjamin a róla és feleséséről szóló Kockázatos pozíciók című regényt olvassa, ám mivel elégedetlen vele, megkéri a titkárnőjét, hogy írja meg a memoárját. A lány azonban egyre kényelmetlenebbül érzi magát új szerepkörében, ugyanis a férfi újra akarja írni a történelmet, és a feleségének is új szerepet szán a könyvben.

Bizalom kate winslet
Fotó: 21. Század Kiadó

Az HBO-s minisorozat alapjául szolgáló regényt még idén a kezünkben tarthatjuk magyar kiadásban a 21. Század Kiadónak hála.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét