Augusztusban érkezik a mozikba a Trónok harca színésznőjével készült The Invitation, amelyben a vámpírok régi formájukat hozva arisztokratikus, lelketlen fenevadakként gyilkolásznak. 

Az Alkonyat-korszak leáldozásával véget ért a nagy vámpír-dömping, már csak elvétve bukkannak fel új produkciók ebben a témakörben, az olyanok pedig pláne ritkák, amelyek az elmúlt években folyó romantizálás ellenére hátborzongató lényekként ábrázolják a vérszívókat. A Nathalie Emmanuel főszereplésével készült The Invitation visszatér a gyökerekhez, és úgy mutatja be a vámpírokat, ahogy a régi idők emberei látták őket: csábító, elegáns, de gonosz, gátlástalan szörnyekként.

A film története szerint Evie (Nathalie Emmanuel) az interneten elkezdi felkutatni megmaradt rokonait, és talál is valakit, aki az unokatestvérének vallja magát. A férfi egy találkozást követően meghívja őt Angliába, hogy részt vegyen egy esküvőn, amit a család lenyűgöző vidéki birtokán tartanak. A lány kisebb huzavona után igent mond, elutazik Angliába, ahol hamar magával ragadja a család elegáns, arisztokratikus élete, no meg a jóképű házigazda, aki feltűnően nagy figyelmet fordít az új jövevényre.

A filmet Jessica M. Thompson rendezte, a főbb szerepekben pedig Nathalie Emmanuel mellett Thomas Dohertyt, Stephanie Corneliussent, Alana Bodent, Courtney Taylort, Hugh Skinnert és Sean Pertwee-t láthatjuk.

Nem akarunk előre inni a medve bőrébe, de a The Invitation az előzetes alapján ígéretes alkotásnak tűnik, mi legalábbis már nagyon várnánk egy olyan klasszikus vámpírfilmet, aminek hatására szépen eltakarjuk a szemünket, este pedig le sem merjük oltani a villanyt. A kishazánkban forgatott film augusztus 26-án érkezik az amerikai mozikba, az itthoni bemutatóról egyelőre nincs hír.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét