A Duffer fivérek a világhírű Death Note című mangasorozatot szeretnék kisképernyőre vinni. 

A Death Note-ról általában még azok is hallottak, akik egyébként nincsenek otthon a mangák világában. A 2003-tól 2006-ig futott mangasorozat középpontjában egy intelligens fiatalember, Jagami Light áll, akinek fenekestül felfordul az élete, amikor talál egy titokzatos, természetfeletti erővel bíró jegyzetfüzetet, a Halállistát. A jegyzet használati útmutatója szerint, akinek a nevét felírják a listára, az meghal. Bár Jagami kezdetben kételkedik a füzet természetfeletti erejében, hamar rájön, hogy igazak a leírtak, a fiú pedig nekilát, hogy megtisztítsa a világot a bűntől, és megteremtsem egy új rendet, amely felett ő maga uralkodik.

Az Óba Cugumi által írt mangából 2006-ban animesorozat készült, amelyet 2007-ben és 2008-ban két anime is követett. Többek között 2017-ben a Netflix is megpróbálkozott egy élőszereplős filmmel, ám túl nagy visszhangot nem keltett vele. Most nem kisebb alkotók, mint a Stranger Things mögött is álló Duffer testvérek csaptak le az ötletre, akik frissen alapított Upside Down Pictures nevű gyártócégük kiemelt projektjének szánják a Death Note-ot. Egyelőre szinte semmit sem lehet tudni a sorozatról, és természetesen még a Netflixnek is zöld utat kell adnia, de az alkotók annyit azért elárultak, hogy új, egyedi megközelítést szánnak a szériának.

A Death Note nem az egyetlen izgalmas dolog a Upside Down Pictures háza táján. A Deadline értesülései szerint a Duffer fivérek Stephen King és Peter Straub kultikus regényét, A Talizmánt is kinézték maguknak, amelyből sorozatot fejlesztenének a Paramount Televisionnel és Steven Spielberg cégével, az Amblin Entertainmenttel közösen. Mindezek mellett egy, a Stranger Things világában játszódó színdarab is kilátásba került.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét