A New Hampshire-i Tamworth Distilling egyik legnagyobb különlegesége a parti tarisznyarákokból készült whisky. 

Whiskyből ma már annyi van, mint égen a csillag, ám azt viszonylag kevés lepárló mondhatja el magáról, hogy állatokkal ízesíti az alkoholt. A Tamworth Distilling Crab Trapper (magyarul Rákcsapda) nevű whiskyjében parti tarisznyarák (green crab) található, amely az egyik leginvazívabb Európából érkezett állatfaj, és amely az 1800-as évek óta komoly problémát jelent Észak-Amerikában és Dél-Afrikában. A New Hampshire-i székhelyű főzde ezzel a sajátos módszerrel igyekszik gátat szabni a rákok terjeszkedésének.

A rákokat először megfőzik, majd a „leveshez” alkoholt adnak, és ezt desztillálják – írja a brit Daily Star. Az italban az ízeltlábú mellett a szegfűszeg, a fahéj és a szegfűbors jegyei vegyülnek egymással. A palack árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak a cég saját boltjában lehet megvásárolni.

tarisznyarákokból készült whiskey
(Fotó: Tamworth Distilling)

Nem ez az első alaklom, hogy a cég állati eredetű alkoholt dob piacra. Az Eau De Musc egy hódízű bourbon, amely a Castoreum néven forgalmazott alapanyag felhasználásával készül, amit a rágcsáló egy, az altestében található zacskóban termel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét