Az új-mexikói Albuquerque-ben szobrot emelnek a Breaking Bad című kultikus sorozat tiszteletére. 

A világ egyik legjobb és legmeghatározóbb sorozatának tartott Breaking Bad (nálunk sajnos Totál szívás címmel ment) főszereplője egy alulfizetett középiskolai kémiatanár, Walter White (Bryan Cranston), aki 50. születésnapján megtudja, hogy halálos beteg, tüdőrákos. Rövid hátralévő idejére és a család anyagi helyzetére gondolva volt diákjával, a drogfüggő Jesse Pinkmannel (Aaron Paul) metamfetamin gyártásába és terjesztésébe kezd. White miközben egyre mélyebbre merül az illegális drogkereskedelem bugyraiban, a személyisége is egyre inkább megváltozik: a csetlő-botló, kissé szerencsétlen középiskolai kémiatanárból egy Heisenberg álnéven ismert bűnöző növi ki magát, akit a helyi drogkereskedők vezéralakjaként tartanak számon.

A Breaking Bad széles körű kritikai elismerést kapott, több kritikus is minden idők legjobb sorozatának nevezte az AMC saját gyártású 2008-tól 2013-ig futott sorozatát. Most közel egy évtizeddel a széria befejezése után szobrot emelnek a főszereplőknek a sorozat helyszínéül szolgáló Albuquerque – írja az IndieWire. A Trevor Grove szobrászművész keze munkáját dicsérő alkotást július 29-én leplezik le egy ünnepség keretében, amelyen Tim Keller polgármester, Vince Gilligan, a Breaking Bad alkotója, Peter Gould, a Better Call Saul társalkotója, valamint Walter White és Jesse Pinkman, azaz Bryan Cranston és Aaron Paul is részt vesznek.

Albuquerque a mai napig sokat profitál a tizenkét Emmy-díjas sorozatból, a rajongók valóságos zarándokhelye lett az új-mexikói város, ahol természetesen különféle tourokra is befizethetünk, ha ottjártunkban szívesen végigjárnánk a széria ikonikus helyszíneit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét