A Canon Magyarország által elindított projekt keretében egyszerre szépülhet a a Bolyai Gyermekotthon, kapcsolódhatnak egymáshoz az intézmény lakói és a kisképzős diákok.

Egyedi tapéta került a Bolyai Farkas Gyermekotthon egyik közösségi terének falára a gyermekotthon, a KISKÉPZŐ (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium) és a Canon Magyarország együttműködésének köszönhetően. A 2,5-szer 2,5 méteres felületen Eigner Marcell Maxim, a KISKÉPZŐ bőrszakos diákjának iparművészeti alkotásaiból – egy cipő és egy kalap részleteiből – készített különleges hangulatú montázs jelenik meg.

A tapéta – „keletkezéstörténetéből”, a fal többi részétől elütő, ahhoz mégis szervesen kapcsolódó jellegéből, méretéből és üzenetéből adódóan – egyfajta kapu érzetét kelti,
amely a művészet adta lehetőségek világába vezet át. A projekt ugyanis csak kezdete a három résztvevő közötti együttműködésnek, amelynek lényege, hogy a gyermekotthon művészeti és művészetterápiás eszközök segítségével váljon otthonosabbá.

Az ötletgazda Canon Magyarország biztosította azt a különleges nyomtatási eljárással
készülő tapéta, amely bármilyen kép nagy felbontású megjelenítésére alkalmas és
amely az UV-gél technológiának köszönhetően nagyon biztonságos, így különösen
alkalmas szociális, oktatási és egészségügyi intézmények díszítésére.

canon bolyai gyermekotthon
Fotó: Canon

A hagyományos tapétáknál a nyomtatási szélesség korlátai miatt ismétlődik a mintázat. A digitális nyomatok lehetővé teszik, hogy szó szerint „a kereteken kívül”, kreatív módon gondolkodjunk és a különféle vizuális alkotásokat ily módon hozzuk testközelbe. Így válhatott egy tapéta mintájává egy bőrcipő és -kalap részleteiből készített montázs.

Az otthonban felhelyezett tapéta nyomtatására használt Canon Colorado 1650 tekercses nyomtató egyedi struktúrájú, különleges nyomathordozókat kezel, ennek köszönhető, hogy a végeredmény abszolút élethűen adja vissza az eredeti hordozófelület – a bőr – struktúráját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét