Egy új jelentés szerint az Egyesült Államokban élő férfiak jóval betegesebbek, mint a más, hasonló gazdasági helyzetben lévő országok lakói. 

A Commonwealth Fund nevű nonprofit egészégügyi szervezet legújabb jelentése szerint az amerikai férfiak betegebbek és korábban is halnak, mint tíz másik, hasonló pénzügyi helyzetben lévő ország állampolgárai, beleértve a kanadaiakat, az ausztrálokat és a briteket. Az anyagi gondokkal küzdő amerikai férfiak is rosszabb egészségügyi állapotban vannak, mint más országok nehéz helyzetben élő állampolgárai.

A jelentés szerint az amerikai férfiak jelentették a legtöbb krónikus egészségügyi problémát (összességében 29%), és az ausztrál férfiak után a második helyen állnak a mentális egészségügyi ellátás szükségességéről szóló jelentésekben (35%) – foglalta össze a Gizmodo. Náluk a legmagasabb az elkerülhető halálozások aránya is, amelynél azokat az embereket vették alapul, akik megelőzhető okból haltak meg 75 éves koruk előtt. A jelentés szerint a legrosszabbul a nehéz anyagi helyzetben lévő férfiak állnak, akik sok esetben ne tudják megfizetni a drága amerikai egészségügyi ellátást.

Az egyetlen kategória, ahol az amerikai férfiak jobban járnak, mint társaik, az a prosztatarák volt. A jelentés szerint a prosztatarák halálozási aránya alacsonyabb az Egyesült Államokban, mint bármely más országban.

Munira Z. Gunja, a szervezet vezetője szerint a jelentés világossá teszi, hogy az Egyesült Államokban a férfiak összességében betegebbek, stresszesebbek és sokkal nagyobb arányban halnak meg fiatalon, mint más országokban. A szakember szerint ez nagyrészt aamiatt van, hogy az amerikaiak egy igen nagy része közülük egész egyszerűen nem engedheti meg magának a szükséges orvosi ellátást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét