Folyamatosan érkeznek a hírek az új Hunger Games film szereplőgárdájáról, most épp a Trónok harca Tyrionját alakító Peter Dinklage-t köszönhettük a stáblistában. 

Jövő év novemberében debütál a mozikban a Suzanne Collins nagysikerű regénye alapján készült előzményfilm, amely évtizedekkel a Hunger Games  eseményei előtt játszódik. Az Énekesmadarak és kígyók balladájának középpontjában a 18 éves Coriolanus Snow áll, akinek mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán. Ez azonban közel sem egyszerű feladat, mivel a zűrös 12. körzet lány kiválasztottjából kell győztest faragnia, ráadásul Snow-nak különösen fontos a győzelem: ezzel szeretné visszaszerezni a Capitolium kegyeit a családjára számára.

A Deadline forrásai szerint az Emmy- és Golden Globe-díjas Peter Dinklage is szerepelni fog a Francis Lawrence rendezésében készülő alkotásban, méghozzá Casca Highbottomt fogja alakítani, aki az Akadémia vezetőjeként fontos szerepet tölt be a fiatal Cornelius Snow életében.

Az elnök fiatalkori alteregóját egyébként Tom Blyth (Az aranykor) játssza, a történet női főhőse, vagyis a 12. körzet lány kiválasztottja pedig Rachel Zegler (West Side Story) lesz. Ezen kívül Jason Schwartzman (A fantasztikus Róka úr)Caesar Flickerman, a játékok nagy beharangozójának ősét, Lucretius „Lucky” Flickermant formálja meg, Hunter Schafer (Eufória) pedig Coriolanus  unokatestvérét és bizalmasát, Tigrist fogja alakítani.

A Énekesmadarak és kígyók balladája várhatóan 2023. november 17-én érkezik a mozikba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét