Dr. Andrew Steele, brit biológus szerint akár 200 évig is elélhetünk egy új gyógyszernek köszönhetően.

Semmi sem olyan biztos, mint a halál, mégis időről időre felbukkannak olyan tudományos és áltudományos hírek, miszerint kutatók megfejtették a halál titkát, és ezzel együtt az örök élet lehetőségének rejtélyét is. Ugyan Dr. Andrew Steele még nem tart itt, viszont azt állítja, hogy az emberek akár a 200 évet is megélhetik egy új típusú gyógyszer segítségével.

A fiatal brit kutató szerint a szenolitikus gyógyszerekben rejlik az „örök” élet titka, ugyanis ezekkel a szerekkel elpusztíthatnák a szövetek működését károsító sejteket. Ez azért fontos, mert ha a károsodott sejtek abbahagyják az osztódást, akkor megjelennek az ún. zombisejtek, amelyek az idősödés során számos betegséget idézhetnek elő. Steele szerint ezekkel a gyógyszerekkel az emberi élettartam is elnyújthatóvá válna.

Bár az éghajlat tartós és jelentős mértékű változása miatt nem biztos, hogy mindenki leakarna húzni 200 évet, az elmúlt években egyre komolyabban kutatják a szenolitikus gyógyszerek öregedésgátló tulajdonságait, és nem egy elismert tudós véli úgy, hogy idővel az örökkévalóság is elérhető közelségbe kerül. Természeten még sok munka vár a tudósokra, ám az biztos, hogy a szenolitikus gyógyszerkutatás egy rendkívül gyorsan fejlődő ágazat, és emellett az eredmények is igen biztatóak. Az már más kérdés, hogy a Föld mennyire járna jól ezzel. Gyanítható, hogy semennyire.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét