Megkaptuk az első hivatalos plakátot Christopher Nolan sztárokkal teletömködött Oppenheimer című filmjéhez. 

Azt már tavaly ősz óta tudni, hogy Christopher Nolan filmet készít a zsidó származású, amerikai elméleti fizikusról, J. Robert Oppenheimerről, aki egyike azon tudósoknak, akiket az „atombomba atyja”-ként emlegetnek. Az Oppenheimer című film 2023. július 21-én kerül a mozikba, és most megérkezett az első hivatalos poszter is, amelyen a címszereplőt láthatjuk öltönyben és kalapban egy atombomba füstfelhőjének kellős közepén.

Oppenheimer nolan

Az atombomba feltalálóját Cillian Murphy alakítja, akit a legtöbben a Peaky Blienders Thomas Shelbyjeként ismerhetnek. A filmben szerepel még Kenneth Branagh, Michael Angarano, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid és Matthew Modine. Az Universal Pictures gyártásában készülő szuperprodukció Kai Bird és Martin J. Sherwin 2005-ös Pulitzer-díjas American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyvén alapul.

A II. világháború kezdetekor Albert Einstein és Szilárd Leó felhívta az Egyesült Államok kormányának figyelmét egy atombomba kifejlesztésére, arra hivatkozva, hogy a náci tudósok is dolgoznak egy ehhez hasonló fegyveren. Oppenheimer ekkor kezdett el foglalkozni az U-238 és a radioaktív 235-ös urán szétválasztásával, később, 1945. július 16-án a Új-Mexikóban a vezetésével robbantották fel a világ első atombombáját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét