Egy texasi egyetem kurzust hirdet a brit popsztárról Harry Styles és a hírességek kultusza: identitás, internet és európai popkultúra címmel. 

Dr. Louie Dean Valencia, a texasi egyetem digitális történelem docense a Twitteren jelentette be a nagy hírt. „Ez most már hivatalos. A világ első egyetemi kurzusát tartom Harry Styles munkásságáról” – írta posztjában a tanár. A leírás szerint a kurzus a brit popsztárra és a populáris európai kultúrára fog összpontosítani, többek közt a nem és a szexualitás, a nemzet és a globalizmus, a média, a divat, a rajongói– és internetes kultúra összefüggésében vizsgálva a sztár munkásságát – írja a Telegraph. A diákok örömmel fogadták a jövő év tavaszára beígért kurzust, az egyik tanuló kommentben gratulált  a tanárnak az ötletért, mondván: biztosan sok diák leli majd benne örömét.

Harry Styles a One Direction nevű brit fiúbanda tagjaként vált ismertté, és 2017-ben indította el szólókarrierjét. A 28 éves énekes-dalszerző szerepelt Christopher Nolan 2017-es háborús filmjében, a Dunkerque-ben, legközelebb Olivia Wilde Don’t Worry Darling című pszichológiai thrillerében láthatjuk.

Nem Harry Styles az egyetlen popénekes, akiből egyetemi tananyag lett. A Dél-Karolinai Egyetem szociológiai tanfolyamot tartott Lady Gaga életéről, munkásságáról és hírnevének felemelkedéséről. A montreali Concordia Egyetem Kanye Westet vette fel a tananyagba, Beyoncé pedig a New Jersey-i Rutgers Egyetem kurzusának tárgya.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét