Idén decemberben érkezik a Netflixre Guillermo del Toro Pinokkió-filmje, és most végre megérkezett az első teljes értékű előzetes is. 

Azt már jó ideje tudni, hogy a nagyszerű Guillermo del Toro a Mussolini-érában játszódó kalandfilmként gondolja újra Carlo Collodi Pinokkió kalandja című meséjét. Az eredeti történet jóval komolyabb és borúsabb hangvételű, mint a többség által ismert 1940-es rajzfilm, olyannyira, hogy a Disney nem egy részletet jobbnak látott kihagyni a meséjéből. Pinokkió egy alkalommal például a kályhán felejti a lábát, így alvás közben a virgácsai szép lassan elégnek (később Dzsepettó farag neki újakat), Szóló Tücsökre (aki a Disneynél Tihamér lett) pedig annyira megharagszik a marionettbábú, hogy egy kalapáccsal agyonüti.

Del Toro új megközelítésben dolgozza fel a jól ismert történetet, így biztosak lehetünk benne, hogy nem a Disney-féle változatot kapjuk vissza (ellenben a Tom Hanks-féle élőszereplős változattal). Az előzetes információk szerint – A víz érintéséhez hasonlóan – érződni fog rajta Mary Shelley Frankensteinjének hatása is, vagyis a Disney-féle (és az eredeti) változattal ellentétben nem arra helyeződik a hangsúly, hogy Pinokkió jó fiú legyen, hanem arra, hogy hogyan valósítsa meg önmagát

Del Toro Mark Gustafsóval közösen rendezte a filmet, de előbbi a forgatókönyvön is dolgozott Patrick McHale-lel karöltve. A stop-motion technikával készülő animációs filmben Ewan McGregor adja a hangját Szóló Tücsöknek, Dzsepettót pedig David Bradley szólaltatja meg. Emellett olyan sztárok is felszólalnak a filmben, mint Cate BlanchettTilda SwintonChristoph WaltzRon Perlman, Finn WolfhardJohn TurturroTim Blake Nelson és Burn Gorman.

Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, annyit viszont tudunk, hogy az újragondolt Pinokkió-történet decemberben érkezik majd a streamingszolgáltató kínálatába. Mi már nagyon várjuk, és ti?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét