Két új csokoládé is rangos, nemzetközi díjat nyert a magyar Bonbonier Chocolate manufaktúra termékei közül. Idén a mákos-citrusos bonbonjukat és a vegán málnás-kakaógyümölcsös trüffeljüket díjazták a Great Taste Awardson egy-egy csillaggal.
„Magyar cukrászati klasszikus alapanyag, a mák és a málna ihlette a két díjnyertes csokoládét”, mondta el Erdélyi Nóra a Bonbonier Chocolate manufaktúra csokoládémestere. „Csokoládé termékeinkbe a klasszikus ízek mellett igyekszem valamilyen csavart is belevinni. A csavar lehet egy a harmonizáló, de harsány íz, vagy egy elütő ropogós, vagy akár selymes textúra is. Ezeket a cukrászati technikákat szem előtt tartva kísérleteztük ki ezt a két új receptet, melyeket idén háromszor-négyszer is finomítottunk, amíg a csapatommal megtaláltuk az ízek és textúrák szerintünk tökéletes egyensúlyát.”
A citrusos-mákos bonbont két réteg alkotja: egy citrus és egy mák-ganache krém, ezek egy vékony étcsokoládéba vannak töltve. A bírák dicsértek a mák- és a citrus krém kivételes harmóniáját, azt ahogy az édesség és a citrusos ízek frissessége kiegészítik egymást.
„A klasszikus málnából egy zselét készítettem. Ezt egy itthon kevésbé ismert ízzel, a kakaófa gyümölcsének húsából készült ganache krémmel terveztem feldobi. Étcsokolédéba zártam őket és málna ropogósban hempergettem meg végül a trüffelt” – árult el Nóra kulisszatitkokat a málnás-kakaógyümölcs csokoládéról. „Ennek a trüffelnek több különlegessége is van. Egy madagaszkári étcsokoládét használunk, ennek az ízvilága hozta ki a legtöbbet a málna és fanyarabb kakaógyümölcs kombinációjából, mely teljes egészében vegán termék lett. A zsűrinek az ízvilág mellett nagyon tetszett a textúrák játékossága. Azt mondták, a zselé, a csokoládé krém és a málna ropogós együtt egy kostolásban egyszerűen fejthetetlen élményt ad.”
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!