Martin McDonagh legújabb, A sziget szellemei című filmjében az Erőszakikból ismert Colin Farrell és Brendan Gleeson párosát láthatjuk viszont. 

Martin McDonagh neve sokak számára lehet ismerős, olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Három óriásplakát Ebbing határában, A hét pszichopata és a si-cu vagy az Erőszakik. Az utóbbian szereplő Colin Farrell és Brendan Gleeson színészpárosa visszaköszön a nagyszerű rendező legújabb filmjében is, amely egy isten háta mögötti ír helyen, a fiktív Inisherin szigeten játszódik.

A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin) nem az Erőszakik folytatása (bár akár az is lehetne), két legjobb barátról szól, akiknek egy ponton hirtelen véget ér a kapcsolata. Colm (Gleeson) egyszer csak úgy dönt, hogy nem kívánja tovább Padraic (Farrell) társaságát, ám utóbbi nem adja fel könnyen, és megpróbál rájönni, mi áll legjobb cimborája döntése mögött. Testvére, Siobhan (Kerry Condon) és egy problémás szigetlakó, Dominic (Barry Keoghan) is segítségére van a barátság helyreállításában, ám még így sem megy könnyen a dolog, főleg miután Colm kiköti: ahányszor Padraic hozzászól, annyiszor fogja levágni egy-egy ujját a saját kezéről. A történet az ír polgárháború idején, 1923-ban játszódik.

A sziget szellemei a Velencei Filmfesztivál esélyeseként debütál, a külföldi mozikban október 21-ére esik a premier. Jó hír, hogy minket sem kerül el McDonagh következő, sokat ígérő filmje, igaz, nálunk csak 2023. január 26-án debütál majd a mozikban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét